Finska, prihajamo!

Erasmus+ mobilnost za učence je že pred vrati! Mobilnosti učencev bo potekala na finski osnovni šoli, in sicer v mestu Kitee na vzhodu Finske, ob ruski meji.

Na spodnji spletni strani lahko dostopate do spletne strani šole, a le v finskem jeziku, če kliknete na angleški vas poveži z neke vrste turistično informativnim centrom kar tudi ni slabo.

https://www.kitee.fi/arppen-koulu

Trenutno je tam zelo hladno, a v tednu, ko bodo učenci obiskovali finsko šolo, bo že topleje. Nekje do 5°C. Šeste učencev od 6. do 9. razreda se bo okvirno v nedeljo 17. 03. (odvisno od letalskih povezav) z dvema učiteljicama odpotovalo na Finsko. Tam bodo teden dni spremljali in sodelovali pri pouku s finskimi učenci in spoznavali njihov šolski sistem, kulturo, prehrano, jezik itd. Spali bodo pri družinah, saj tako stkejo boljše vezi in je celoten dogodek bolj pristen. Pot, nočitve, ogledi, prehrana ipd. je krito s strani projekta Erasmus+.

Da bo vse potekalo v najlepšem redu, bo med zimskimi počitnicami potekal za učitelje tudi popravljalni obisk, na katerem se bomo s koordinatorjem šole dogovorili vse potankosti. 

Cilj mobilnosti je, da sledimo ciljem, ki smo si jih pri prijavi projekta zastavili, torej v mobilnost vključiti učence različnih starosti, obeh spolov itd. ter omogočiti spoznavanje novih običajev, šolskega sistema v duhu okoljevarstva, inovativnih metod pouka, ki jih na Finskem naj ne bi primanjkovalo.

Učenci se mobilnosti veselijo. Med njimi sta devetošolki, ki sodelujeta pri šolskem novinarstvu in skrbita za objave na Erasmus+ spletni strani.

Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.